Je zet TikTok profielweergaven uit via de privacyinstellingen in de app. Open je profiel en zoek daar naar Profielweergavegeschiedenis. Zet die schakelaar uit voordat je een profiel bezoekt. Anderen zien je bezoek dan niet via deze functie. Zelf kun je ook niet meer zien wie jouw profiel heeft bekeken.
Hieronder lees je de stappen, wat je kunt doen als de optie ontbreekt en wat deze instelling niet verbergt.
TikTok profielweergaven uitzetten in de app
- Open TikTok en ga naar Profiel.
- Open het menu en kies Instellingen en privacy.
- Ga naar Privacy en kies Profielweergaven.
- Zet Profielweergavegeschiedenis uit.
Controleer of de schakelaar uit staat. Let op de naam van de instelling, niet alleen op een kleur of pictogram. Zo voorkom je dat je een andere instelling aanpast.
Heb je het profiel al bezocht? Reken er dan niet op dat uitzetten dat eerdere bezoek meteen verbergt. Je kunt met deze instelling niet zeker weten of dat bezoek nog zichtbaar is.
Wil je later weer kunnen zien wie je profiel bekijkt? Lees dan de uitleg over TikTok profielweergaven aanzetten.
Waarom ontbreken TikTok profielweergaven?
Je moet minstens 16 jaar zijn en minder dan 5.000 volgers hebben om de functie te gebruiken. Deze voorwaarden staan in de officiële uitleg over profielweergavegeschiedenis van TikTok.
Voldoe je aan die voorwaarden, maar zie je de optie niet? Zoek in de privacyinstellingen naar de naam Profielweergaven. Ga niet alleen af op de plek van een knop in een oude schermafbeelding. Een ontbrekende optie betekent niet dat je zeker weet dat je bezoeken verborgen zijn.
Kun je de instelling nog steeds niet vinden? Noteer welke optie ontbreekt en welke appversie je gebruikt. Geef die informatie mee als je de ondersteuning van TikTok om hulp vraagt. Meer uitleg vind je bij TikTok profielweergaven aanzetten lukt niet.
Wat verberg je niet met TikTok profielweergaven uitzetten?
Deze instelling maakt je account niet privé. Ook verberg je er geen likes, reacties, postweergaven of storyweergaven mee. De uitleg van iTechGuides over het uitschakelen van profielweergaven gaat ook in op die beperking.
Profielweergaven gaan over het openen van iemands profiel. Postweergaven gaan over het bekijken van een bericht. Storyweergaven gaan over het bekijken van een story. Dat zijn dus andere handelingen, waarvoor deze schakelaar niet geldt.
Stel dat je het profiel van een oude klasgenoot wilt bekijken zonder contact te leggen. Controleer dan vooraf of profielweergavegeschiedenis uit staat. Laat je daarna een like of reactie achter, dan verbergt deze instelling die niet.



